The Search for Something More

Vi människor väntar alltid på att livet någon dag ska börja, vi fantiserar om att vi kommer vara någon annanstans en dag. Vad väntar vi på? Allt vi har är Nu, vi borde inte springa i  från det.

Om man aldrig inser sina misstag i livet kommer man aldrig förändras till något bra. Människor förändras inte till det bättre bara så, men dem kan, Dem gör det bara inte, för att det är lättare att slippa.
Man kan ju alltid ångra de man gjort, men då måste man också inse att det är fel. För ånger kan komma i alla möjliga skepnader och storlekar, vissa är mindre, som när du gör en dålig sak för an bra anledning, vissa är större, som när du till exempel sviker en vän. Men vissa av oss undviker smärtan av ånger, genom att göra dem rätta valen redan från början. Vissa av oss har knappt någon tid för någon ånger, eftersom vi ser framåt mot framtiden.
 Ibland måste vi kämpa för att komma underfund med det förflutna, och ibland begraver vi våran ånger genom att lova att ändra vår livsstil. Men vår allra största ånger är inte för sakerna vi en gång gjorde, utan för sakerna vi inte gjorde, saker vi inte sa som kunde rädda någon vi bryr oss om riktigt mycket, speciellt när vi visste vad som väntade dem.

Det har sagts att det finns ett ord som kan befria oss från den belastning och smärta vi känner i livet, och det ordet ska tydligen vara Kärlek. Jag tror inte att det betyder att det inte har varit svårt, eller att det inte kommer att bli det, det menas bara att man har hittat en stillhet och glans i sig själv, med någon annan människa. Någon som gör en modig och som man vill älska till slutet, så smärtan i livet inte finns.
För ibland blir smärta en sån stor del av ditt liv, att du förväntar dig att den alltid ska vara där, för du kan inte komma på en enda gång i ditt liv då den inte har varit det. Men den dagen då du äntligen känner någonting annat, någonting som känns fel, bara för att det är så okänt för dig, då kommer du att inse i det ögonblicket, att du är lycklig. Men lycka kommer också i olika former, som i sällskap med goda vänner, eller som i den där känslan du får när du uppfyller någon annans önskan, eller som i löftet som gör att ditt hopp för någonting förlängs, det är okej att skatta sig själv lycklig. För du vet aldrig hur kortvarig den lyckan kommer att vara.


                                      

RSS 2.0