Tummen ner för kollektivtrafik i väst!

Idag satt jag på pendeln mellan Kungsbacka och Göteborg, skulle till Mölndal. Tåget gick kvart över tre. Jag var framme i Mölndal klockan fyra. Varför? Jo, för att Västtrafik är det mest pinsamma som Västsverige har att komma med. Okej, en jävla växel-skit hade tydligen gått av i Lindome, inte deras fel, MEN! Det händer alltid! Antingen är en växel sönder, dörrarna funkar inte, det blåser för mycket eller det snöar några snöflingor mer än väntat. Jag blir inte förvånad nästa gång dem är sena för att solen är för stark. Helt ärligt, dem kan aldrig hålla tiderna och dem har alltid någonting att skylla på. Sen har dem mage att ibland när dem är sena gå runt i tågen för att titta om alla passagerare har ett giltigt färdbevis. Det är så att man har lust att sätta långfingret i ansiktet på dem när dem kommer fram. Det värsta är ju varje gång dom ställer frågan "Får jag besvära om färdbevis, tack?" och eftersom det är en fråga så borde dem också förvänta sig olika svar! Tänk om jag en dag säger "Nej tack, inte idag" när dem ber om att få se min biljett. Eftersom en fråga alltid är en fråga! Det är nästan så man hellre vill att dem säger "Visa ditt färdbevis annars får du två skott i pannan, och om det inte är giltigt så får du tre!" 

Sen att dem lägger ner systemet med att betala med kontanter på bussarna är en jävla miss. Tänk alla stackars turister som kommer till Göteborg för att spana in Poseidon och åka en trasig karusell på Lisseberg. Vad ska dem göra när dem vackert går på bussen och inser att deras pengar i plånboken inte är värda någonting längre. Ja, dem får väl gå av, köpa sig ett ruttet 100-kort och snällt vänta på nästa buss anser nog Västtrafik. Men vad ska dem göra med busskortet sedan då? Ska dem ta hem kortet som en souvenir eller använda det som vykort till nära släktingar för att visa hur underbar deras tripp har varit? Inte för att 100 kr är jätte farligt, men det är själva tanken på att dem ska slösa dem extrapengarna som dem både hade kunnat äta McDonalds för eller köpa sig en öl.  Sen där har med att Västtrafiks slogan är "Västtrafik - smartaste valet" är nästan ännu värre. vadå Smartaste valet? Det är ju inte direkt så att vi har något annat att välja på.

Har alltså slutligen kommit fram till att västtrafik är dagens i-landsproblem, ändå blir det dem man får åka med imorgon igen.


                                                                        


                                           Nicole Scerzinger - Happily Never After.


        

Kommentarer
Postat av: | T |

MEN JOCKE !! vad aggro du är :P Haha , diggar din blogg .. du e så skeeev !!

2008-09-19 @ 17:13:54
Postat av: Virpi Dahl

He he,som tur är behöver jag inte nyttja kollektivtrafiken så ofta men i somras när jag skulle in till Gbg och stod på perrongen så kom tåget på motsatt sida????

Där stod vi ett gäng med hakan i asfalten.

Ringde in till Västtrafik och där sa dom....

-Ja,det var ju inte så bra.Då kan den ju krocka för den går mot trafiken nu.

Mmmm....känns tryggt!

Virpi

2008-10-20 @ 22:50:11
URL: http://virpi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0